[ Tanfolyamok ] - Három az egyben

 


Mi a Három az Egyben Módszer?

"One Brain" Három az Egyben Módszer, egy módszer arra, hogy megszabaduljunk a stressztől és kezünkbe vegyük életünk irányítását.

Mi a One Brain?

A ONE BRAIN módszer a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának egy új és egyedülálló módja. A holisztikus gyógyítás, a neurológia tudománya, a test energiáinak mozgósítása és saját kutatások eredményei benne. 1972-től kezdve alakul és fejlődik, 1982 óta gyakorolják szerte a világon.

Mit jelent az, hogy ONE BRAIN?

A név az agy működésének azon az elméletén alapul, miszerint a bal és jobb agyfélteke életünk különböző területeit irányítja. Mikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, az agy teljes kapacitását nem tudjuk kihasználni, a bal agyfélteke pánik üzemmódra kapcsol, ami "üss vagy fuss" reakció néven is ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, képesek leszünk nyugodtan és hatékonyan működni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul elérhető lesz.

Hogy működik?

A ONE BRAIN technikája a probléma megállapításából, korrekciójából és utólagos feladatokból áll. Első lépésként meghatározzuk a megoldatlan érzelmi feszültséget és a rossz gondolati beidegződéseket, amik meggátolnak minket abban, hogy képességeinket teljesen kihasználjuk. A korrekciót magát az oldási technikák széles skálájából választjuk ki, mindig azzal a céllal, hogy a negatív stresszeket a lehető leggyengédebb módon távolítsuk el a testből és az elméből. Ezután, ha szükséges, további gyakorlatok végzésére kérjük az ügyfelet, mintegy házi feladatként.

Hogyan határozza meg a probléma forrását?

Egy különleges technikát használunk, hogy visszajelzést kapjunk valaki tudatalatti szintjéről. A kineziológia ezt az eljárást izomtesztelésnek nevezi.

Miért használnak izomtesztelést?

A modern pszichológia a technikák széles skáláját használja arra, hogy meghatározza, mi történik valakivel a tudatos szintje alatt. Ilyen módszerek például az álomanalízis, hipnózis, asszociációs gyakorlatok, írásos tesztfeladatok. Az ok, amiért mi izomtesztelést használunk az, hogy nagyon gyors és megbízható eszköz az információ megszerzéséhez, tiszta választ ad, ami nem képezi további találgatások, magyarázatok és értelmezések alapját.

Hogy működik az izomtesztelés?

Azon alapul, hogy a negatív érzelmek hatására az izmok elgyengülnek. Például, ha valakivel nagyon rossz hírt akarunk közölni, előtte megkérjük, hogy üljön le. A rossz hír hallatára ugyanis elgyengülnek izmaink és szabályosan összeesünk

Szükséges-e az izomteszteléshez valamilyen felszerelés?

Nem, ez egy rendkívül egyszerű eljárás. A One Brain technikát alkalmazó személy gyengéden nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott alkarjára. A kar vagy "erős tartás", vagy "elgyengülés" választ ad a feltett kérdésekre, az érzelmi vagy fizikai stressz tesztelésére. Ezáltal nagyon pontos információt nyerünk az illető által megtapasztalt stressz mértékétől és típusáról.

Hogyan kapunk az izomtesztelés segítségével tudatalatti szintről származó információt?

Ez a módszer legcsodálatosabb és legizgalmasabb kérdése. Izomteszteléssel direkt kérdéseket intézhetünk valaki "belső tudásához", és egyenes igen / nem válaszokat kapunk. Hasonlóan működik, mint egy hibakereső készülék.

Szkeptikus vagyok. Hogy lehetséges, hogy ez működik?

Ki ne kétkedne? Még nem ismerjük pontosan az összes közreműködő mechanizmust. Biztosan tudjuk azonban, hogy működik, és nem győzzük csodálni, milyen pontosan. Mindenkinek saját magának kell működés közben megtapasztalnia.

Elfogadott-e hivatalosan a One Brain Módszer?

A One Brain tanfolyamok a Texasi Állami Vizsgabizottság által hivatalosan elfogadott továbbképzésnek minősülnek. Sok pszichoterapeuta, konzultáns és oktató végezte el az Egyesült Államok minden részén a tanfolyamokat, és alkalmazza a One Brain módszert saját munkájában. Európában a One Brain sok helyen beépült az iskolarendszerbe, Brazíliában orvosok, gyógytornászok és pszichológusok használják a módszert. Magyarországon a One Brain módszer államilag elismert szakképesítés.

Hatásos lesz-e a One Brain az én esetemben?

Ezt a kérdést teszik fel a leggyakrabban. A One Brain módszer bizonyítottan eredményes a stressz okozta problémák széles skálájánál: önértékelési zavaroknál, depressziónál, szenvedélybetegségeknél, túlzott súlyveszteségnél, dyslexiánál. Bármilyen olyan "probléma" esetén, ami negatív érzelmi stresszhez köthető, eredményesen alkalmazható a One Brain módszer.

Lehet-e a One Brain módszerrel fizikai tüneteket, betegségeket gyógyítani?

Nem kezelünk tüneteket és nem gyógyítunk. Azt tapasztaljuk, hogy sok fizikai tünet határozottan javul vagy eltűnik, ha a mélyen rejlő, stresszhez kötődő okot sikeresen oldjuk.

Mennyi időbe telik, míg eredményt tapasztalunk?

Ezt számos tényező befolyásolhatja, beleértve az alany azon akaratát, hogy részt vállaljon a helyzet megjavítására irányuló felelősségből. Örömmel tapasztaljuk ügyfeleinken a lehetséges leggyorsabb javulást, de ez csak a saját ritmusukban történhet. Tudjuk, hogy a változás gyors lehet, ha az alany készen áll és akarja a változást. Mi csak irányítjuk ügyfeleink tudását és megértését.


Három az Egyben tanfolyamok

Jelen választásainkat a múltban átélt traumáink és örömeink befolyásolják. S természetesen ma hozott döntéseink alapozzák meg jövőnket. Ha fel tudjuk oldani a múlt traumáit és erősíteni az örömöket, választásainkkal azt a jövőt építjük, amelyet valóban akarunk.

A TANFOLYAMOK

A kineziológia egyszerűnek tűnő, mégis mélyreható módszere segítségével felszabadulhatunk a múlt fájdalmainak nyomasztó hatása alól, és testben-lélekben feloldódva segíthetünk másoknak is meggyógyulni fizikailag, érzelmileg és a tudat szintjén.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt előadásainkon, tanfolyamainkon vagy magánoldásokon, hogy mindenki saját élményként tapasztalja meg ezt a kíméletes, szelíd, forradalmian tudományos módszert, és új erőt gyűjtsön egy alkotóbb, elégedettebb, boldogabb élethez.

A tanfolyamok témái:

1. A kineziológia eszközei:
A résztvevők megtanulják a kineziológia alapját, az izomtesztelést, valamint megismerkednek a rendszer gerincét alkotó érzelmi barométerrel, és a stressz oldására szolgáló technikákkal.

2. Alap "Egy Agy":
Ez a program a hangsúlyt a tanulási problémákra, a dyslexia különböző formáira és azok korrekciójára helyezi. Továbbfejleszti az izomtesztelés és a stresszoldás technikáit, összehangolva a két agyféltekét - innen a rendszer neve: "One Brain", azaz Egy Agy.

3. Testkód:
Ez után a tanfolyam után mindenki másként tekint majd az emberekre, és saját magára is. Előtérben testi jellegzetességeink, illetve a bennük kódolt kommunikációs és kapcsolatbeli problémák és azok korrekciói állnak.

4. Haladó "Egy Agy":
A tanfolyamon a dyslexiát kiváltó okok állnak középpontban. Az itt tanult technikák segítségével mind az érzelmi, mind a fizikai energiagátakat felismerhetjük és megszüntethetjük.

5. Szavaknál is hangosabban:
A "Testkód"-ban tanultak elmélyítése a célja ennek a programnak. Az összes szerkezeti jelleg terítékre kerül, melyek "szavaknál is hangosabban" árulkodnak ügyfeleink, ismerőseink és szeretteink jelleméről...

6. Szerkezeti idegtan:
Ez a program összefoglalja és kiegészíti az eddig tanultakat. A szervezet ideg- és energiarendszere, fájdalomcsillapítás, valamint fóbiák, függőségek és rögeszmés viselkedések oldása áll előtérben.

7. Testáramkörök, fájdalom és "megértés":
Több mint 50 izomra, és azok tesztelésére épül e tanfolyam anyaga, melyek segítségével a fájdalom csillapítható. A "tudás" azon gátjainkra világít rá, melyek vakká tettek eddig bennünket az igazságra.

8. Viszonyok veszélyben:
Új technikák már nem, de új felismerések még várnak ránk ezen a tanfolyamon. Minden eddigi technika használatával a másokhoz és magunkhoz fűződő kapcsolatainkat tönkretevő érzelmi blokkokat oldjuk. Célunk az általunk vágyott világ megteremtése.

9. Gyermekkor, szexualitás és öregedés:
A program azonosítja és oldja az önpusztító viselkedési mintákat, az anyaméhben eltöltött időtől máig. Az oldások révén már nem adjuk tovább e viselkedésformákat az utánunk jövő generációknak.

10. Serdülőkor érettség és szeretet:
A módszer legegyenesebb szembehelyezkedése ez az eltagadott hitrendszerekkel. A célja? Kihúzni a szögeket önmagunkból, melyekkel saját magunk ácsolta keresztjeinkre szegeztük magunkat, mikor megtagadtuk személyes egységünket.

11. Oktatóképző program:
Rendhagyó ez a program: épp annyi időt fordítunk a későbbi oktatással kapcsolatos problémák oldására, mint a tanítandó anyagra. Cél a ráhangolódás az eredményességre, mind a tanfolyamokban, mind a személyes oldásokban.

A felsorolt tanfolyamok tananyaga egymásra épül, csak egymás után, sorrendben végezhetők el. A felsoroltakon kívül sok más, egy-egy érdekes témát részletesen feldolgozó tanfolyamot is szervezünk.

Jelentkezés, illetve információ kérés:

Amennyiben további információkra lenne szüksége, illetve jelentkezni szeretne tanfolyamainkra, vagy bármilyen más megjegyzése lenne, ide írhat:
carol@carol.hu

Oktatók


Három az Egyben kiadók a "világban"

HIVATALOS HÁROM AZ EGYBEN KIADÓK & FRODÍTÓK/
AUTHORIZED PUBLISHERS & TRANSLATORS OF OUR TEXT BOOKS


JAPÁN/ JAPANESE
Yoshito (Tosho) Ichiba
% Emiko Matsuda
4-4-2-701 Miyahara Yodogawa-ku
Osaka
Tel: 81 6 395 8288 Fax: 81 6 395 8251

NORVÉGIA/ NORWEGIAN
Kaaring & Partners DA
Drammensveien 44B
0271 Oslo, Norway
Tel:47 2 243 8687 Fax:47 2 244 2103

FRANCIAORSZÁG/ FRENCH
Dominique Monette
Avenue Paul Nicodeme 26
B 1330 Rixensart, Belgium
Tel:32 2 652 2686 Fax:32 2 652 1656

SPANYOLORSZÁG/ SPAIN
Peter Schliekelmann
C/Santa Ana 6 - 4 EXT B
28005 Madrid, Spain
Tel:34 1 365 4788 Fax:34 92 365 4788

HIBRÚ/ HEBREW
Edna and Gil Shapira
10 Hashkedim Street
Kiriat Bialik 27000 Israel
Tel:972 4876 8404 Fax:972 3571 3666

OLASZORSZÁG/ ITALY
Devanando Saba
Edizioni One Brain
Via Marconi 32
27040 Cicognola (PU), Italy
Tel&Fax: 0385 85468

HOLLANDIA/ THE NETHERLANDS
Addy Huisman v.d Ameele
Alie Relker
Prins Hendrikstraat 115
2518 HM Den Haag, Holland
Tel:31 70 365 6855 Fax:31 70 365 6845

BRAZÍLIA/ BRAZIL
Gerardo Vale & Ivanette Silva
SQN. 309 Bloco P - Ap 507
70755-160 Brasilia/DF, Brasil
Tel:55 61 273 8661 Fax:55 61 273 9315

SVÉDORSZÁG/ SWEDISH
Ostlund & Partners
Regementsgatan 20
Malmoe 21142, Sweden
Tel:46 40 12 2017 Fax:46 40 12 6583

DÉL-AMERIKA/ SPANISH
(South America only)
IMPOVE LEARNING AWARENESS
Edith Chad-Boyko
Centro Internacional Chad-Boyko
Pasteur 1380
1640 Martinez Prov. B.A. Argentina
Fax:541 793 5974

NÉMETORSZÁG/ GERMANY
Institut für Angewandte Kinesiologie
Eschbachstraße 5
D-79199 Kirchzarten bei Freinburg, Germany
Tel:76 61 987 100 Fax:76 61 987 149

MIAK
Prof. Kurt Huberstr. 16.
82166 Graefelfing, Germany
Tel:49 89 854 9524